3D tekenen

Wil jij iets in 3D getekend hebben? Wij zijn gespecialiseerd in 3D tekenen dus dat komt dan goed uit!
3D tekenen wordt gebruikt voor het ontwerpen van producten, maar natuurlijk niet alleen daarvoor. Wij gebruiken onze 3D tekentechnieken bijvoorbeeld ook vaak voor productvisualisaties.

3D tekening laten maken?

Wil jij een 3D tekening laten maken van een nieuw of reeds bestaand product? Dan ben je hier aan het goede adres. 3D tekenen is onder andere zeer geschikt om visualisaties te maken van producten. Vaak is het fotograferen van een product moeilijk, tijdrovend of ook kostbaar. Denk bijvoorbeeld aan het bij elkaar fotograferen van een aantal losse producten, zwevend in een ruimte. Het tekenen in 3D kan dan uitkomst bieden
Met behulp van onze 3D CAD software kunnen producten (na)getekend worden en weergegeven in verschillende standen en samenstellingen.
Zie voor meer informatie hierover onze pagina over 3D VISUALISATIE.

3D tekening voor product ontwerp

Als jij met een idee komt of met een bestaand product dat je getekend wilt hebben, dan gaan wij eerst kijken hoe we de tekening het beste kunnen opzetten. Een 3D tekening wordt vaak opgezet vanuit basis 2D vormen die dan op verschillende manieren omgezet kunnen worden naar 3D. Dit is een erg vereenvoudigde uitleg, maar daar komt het in de basis van 3D tekenen op neer. Op deze manier kunnen we een onderdeel tekenen dat we dan weer kunnen samenvoegen tot samenstelling (assembly). Zo komen we dan uiteindelijk tot een compleet product.
Het is aan de 3D tekenaar om hierin een juiste opbouw te zoeken. Deze houdt daarbij rekening met verschillende factoren die steeds weer anders kunnen zijn. Dit is geheel afhankelijk van het beoogde eindresultaat van jouw 3D model.

De 3D tekenaar

De 3D tekenaar moet dus van vele markten thuis zijn. Hij (of zij) kijkt ook kritisch naar bepaalde vormen. Hoe is een 3D vorm opgebouwd, hoe kunnen we dat modelleren ? Een horizontale lijn in 2D en een verticale lijn resulteren samen in een schuine lijn. In 3D wordt dat nog net iets ingewikkelder. Maar het niet alleen de vraag van hoe bouw ik een 3D model op, de 3D tekenaar kijkt ook erg kritisch naar het design van bepaalde 3D vormen. Wanneer is een curve van een 3D model mooi en wanneer is die teveel gekromd ? Allemaal factoren die bij het 3d tekenen van een model door de 3d tekenaar van belang zijn.

Uitbesteden van 3D tekenwerk?

Wil jij je 3D tekenwerk uitbesteden ? Brightwater Design kan je hierbij helpen! Wij maken 3D tekeningen en 3D modellen voor uiteenlopende toepassingen.

O enne, de koffie is zo klaar, dus vrijblijvend jouw project bespreken kan altijd! En wanneer de koffie bij jou net zo lekker smaakt als bij ons, dan komen we net zo graag even bij jou langs !

3D tekenen