Automotive ontwerp voor Van Ginkel Trucks

Automotive ontwerp voor Van Ginkel Trucks

Automotive ontwerp voor van Ginkel trucks

Automotive ontwerp voor van Ginkel trucks. Brightwater Design heeft voor Van Ginkel Trucks uit Ederveen (Gelderland) een carrosseriedeel mogen ontwerpen. Dit voor een vrachtwagen die multifunctioneel inzetbaar is.
De grote uitdaging aan dit project was de enorme tijdsdruk. Midden in de vakantieperiode moest dit gehele project in zeer beperkte tijd gerealiseerd worden. Samen met het team van Van Ginkel Trucks is het echter gelukt om een mooi ontwerp in korte tijd te maken en het complete ontwerp te laten vervaardigen uit zeer mooi gespoten metalen plaatwerk zodat het eindresultaat zichtbaar is op de ‘Transport Compleet’ beurs in Gorinchem op 5, 6 en 7 september.

Dit unieke en innovatieve voertuig  staat  in Gorinchem geconfigureerd als 4×4 bermmaaier met een Ginaf HydroAxle en een VSE gestuurde achteras. De aandrijflijn en het chassis zijn van DAF. Hij is uitgevoerd met een ruimzichtcabine die een blikveld tot wel 270 graden creëert!

Wuf van Ginkel: “De cabine is afkomstig uit Italië. Door het vele glas heb je 270 graden rondom zicht. Dat is kenmerkend voor deze auto en daarom hebben we de auto ook OWL-270C2 genoemd. Het OWL staat voor de uil, die 270 graden om zich heen kan kijken, de 270C staat voor 270 graden en de 2 staat voor het aantal assen.”

De VGT OWL-270C2 is splinternieuw en van Ginkel verwacht binnenkort een snelle certificering. Uiteindelijk is de auto opgebouwd uit beproefde, goedgekeurde componenten. Volgens Wuf van Ginkel is de auto zoals die in Gorinchem staat slechts een van de vele mogelijkheden.

De vrachtwagen is te bewonderen op de beurs “Transport Compleet” in de evenementenhal in Gorinchem op stand 183.

 

Ontwerp van Ginkel Trucks OWL270-C2

 

Wilt je meer informatie over dit project, of wanneer je zelf eens wil kijken wat we voor jouw project kunnen betekenen kun je altijd contact met ons opnemen.